Експертни знания

Технологии

-1-

Оптимизиран дизайн

INFINICOIL

ИЗДРЪЖЛИВОСТ MICHELIN С ВСЕКИ ИЗМИНАТ КИЛОМЕТЪР.

Непрекъсната стоманена корда, която опасва гумата и стига до 400 метра дължина, като придава по-голяма стабилност на продукта през целия му жизнен цикъл. Подобряването на издръжливостта на гумата с по-голям индекс на натоварване или по-трудни условия на употреба ви позволяват да пътувате напълно безопасно.

Нови материали

CARBION

ДЪЛГОТРАЙНОСТ MICHELIN, ДЕН СЛЕД ДЕН

Материал, получен чрез иновативен метод на смесване в течна форма на някои от компонентите на протектора. Така полученият материал е по-хомогенени увеличава работните характеристики за пробег на гумата.

SILICION

ПОВЕЧЕ СИЛИЦИЕВ ДИОКСИД ЗА ПО-МАЛЪК РАЗХОД НА ГОРИВО.

Като включи голям процент силициев диоксид в състава на протектора, Michelin посрещна предизвикателството за надхвърляне на границите за съпротивление при търкаляне, като ви дава възможност да пестите горивобез компромис с дълголетието на гумите.

Възстановяващи се протектори

REGENION

СЦЕПЛЕНИЕ MICHELIN, КИЛОМЕТЪР СЛЕД КИЛОМЕТЪР

Елементи на шарката на протектора, които се регенерират самостоятелно километър след километър, благодарение на 3D техниките за метален печат, за да се осигури необходимото сцепление през целия жизнен цикъл на гумите при всякакви условия. През жизнения цикъл на гумите се появяват нови канали за по-добра подвижност.

Свързани технологии: RFID

Чипът за радиочестотна идентификация (RFID) представлява интелигентно, безжично електронно устройство, което може да се използва за идентифициране на уникални компоненти съгласно стандартна система с цел съхранение и предаване на съответните данни. Клиентите могат да използват достъпен на пазара RFID скенер и софтуер, за да проследяват гумите на автомобилния си парк и да оптимизират управлението на инвентара.

picto-rfid-02

Производството на гума MICHELIN: една увлекателна история!

Етапите на производство на една едрогабаритна гума: